O Nama

 

Program zamene za meso ” Vegapčić” je varijanta tradicionalnih srpskih proizvoda sa roštilja  napravljenih u veganskoj varijanti bez mesa , upravo da simulira tradicionalni ukus Srpskog roštilja  ljudima koji ne konzumiraju meso.Naš proizvod je zanimljiv iz razloga sto se proizvodi od proklijalog semena celog zrna i pored visokih zdravstvenih prednosti, obilje biljnih vlakana i nisko kalorijskom vrednošću takođe ima prepoznatljiv ukus Srpskog tradicionalnog roštilja. Posebna prednost se ogleda u tome da je jedan od retkih proizvoda na svetskom tržištu napravljen od proklijalih žitarica, a koliko mi znamo i jedini ovog tipa u svetu.

Naša firma je počela da se bavi klijanjem žitarica avgusta  2014 godine, pravili smo organsku hranu za životinje baziranu na proklijalom semenu. Tako da smo u nizu eksperimenata u Januaru 2017 godine došli do proizvoda zamene za meso koji smo nazvali “Vegapčić” .

Sirovine za proizvodnju Vegapčića nabavljamo lokalno od domaćih malih proizvođača što treba da garantuje izostanak GMO semena pošto Srbija kao zemlja zabranjuje takav vid proizvodnje.
Kompanija Živi 100 doo  je u Kraljevcima dok je proizvodni pogon u Irigu. Strateški smo bazirani na izvozu naših proizvoda, ali nas možete naći u skoro svim domaćim distributivnim lancima.

Mi se ovde nismo zaustavili radimo dalje na razvoju svog asortimana i pored proklijalih semenki koje smo upravo izdacili kao proizvod, uskoro ocekujte i gluten free varijantu zamene za meso.