Sok od Ječmene Trave

Sok od Ječmene Trave

Da li se nekada zapitatali zašto ste stalno umorni i zašto imate poremećaje u varenju, zatvor, učestale glavobolje, nesanicu, razdražljivost, depresiju, višak kilograma…Ako vam je za utehu, nemojte misliti da ste izuzetak, naprotiv ovo su najčešće boljke savremenog čoveka.

Glavni uzrok ovih tegoba je prisustvo brojnih otrova u organizmu, jer su ćelije jetre, bubrega, kože, debelog creva i pluća koje su zadužene za izbacivanje toksina prenatrpane štetnim materijama. One se još nazivaju i slobodni radikali, a u naš organizam dospevaju lekovima, kontracepcijskim tabletama, nikotinom, alkoholom, nezdravim namirnicama koje sadrže mnogo pesticida i hormona, šećera, soli… Otrovi stižu i iz okoline, jer udišemo zagađeni vazduh, upotrebavamo razne kozmetičke i kućne hemikalije…
Nutricionisti i lekari se slažu da su za detoksikaciju organizma ključne dve stvari – ishrana i fizička aktivnost. Zato vam ovom prilikom predstavljamo čudotvoran zeleni napitak od mladih izdanaka ječma (ječmene trave) koji će vam pomoći da povratite vitalnost i ojačate imunitet! Najveća dobrobit ovog zelenog soka je u hlorofilu, koji se nalazi u svim zelenim delovima biljaka, a po molekularnom sastavu veoma je sličan hemoglobinu ljudske krvi. Osim što obogaćuje telo kiseonikom zeleni sok od ječma sadrži i veliku koncentraciju belančevina, aminokiseline u odgovarajućem odnosu, kao i vitamine A, C, E, K, B.
Za šta je dobar sok od zelenog ječma?
* Jača imunitet, pomaže kod problema sa varenjem, temeljno detoksikuje organizam, uništava štetne, a vraća funkciju korisnim bakterijama, pomaže oslobađanje viška kilogarama, povećava vitalnost, doprema se veća količina kiseonika do ćelija.