Sok od korena klica

Za razliku od sušenog korena sok sadrži mnogo više korisne komponente u obliku bio-dostupne!

Sok od korena ječma- neverovatno korisno i sveobuhvatno proizvode svakodnevnoj prehrani, brzo i lako probavljiva za ljudsko telo. Ovaj bogat izvor mnogih vrednih minerala neophodnih u telu, posebno kalija i kalcija, vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B5, B6, B12 i folnu kiselinu, esencijalnih aminokiselina (arginin i lizin).
Sok od korena ječma i pšenice sadrži impresivan broj retkog enzima superoksid dismutaze (SOD) – jedan od najmoćnijih antioksidanata poznatih nauci. SOD učinkovito neutrališe slobodne radikale – uzroka starenja, raka, srčanih bolesti i mnogih drugih poremećaja.

SOD ne samo regulise srčanu funkciju. Kako se ispostavilo, ovo spoj je uključen u sve metaboličke procese u organizmu. Bez njega nemoguće normalno funkcionisanje živčanog i imunološkog sistema. Proizvodnja hormona i enzima. Seksualna aktivnost i razvoj mišićne mase – bodybuilderi. Ova aminokiselina može povećati razinu kreatina u mišićima. I to vam omogućuje da povećanje mišićne mase uz istovremeno smanjenje telesne masti.

Uloga L-arginina u organizmu je mnogo važna:

– pomaze u radu kardiovaskularnog sistema, snižava krvni pritisak i holesterol u krvi;

– povećava imunitet i usporava rast tumora;

– pomaže u radu nervnog sistema;

– pomaže u detoksikaciji jetre;

– povećava mišićnu masu i smanjuje
masu masti;

– pomaže u reproduktivnom sistemu;

– poboljšava potenciju i stimulise spermatogeneze;

– pomaže u radu probavnog trakta;

Za muškarce ,
sa prevencijom prostate treba početi sa 30 godina, jer starosti od 40 godina je skoro trećina muške populacije ima hronični prostatitis ili adenom, i direktan put do impotencije.

L-arginin je važan za mušku seksualnu aktivnost, jer je muška semena čine 80% arginina.

L-arginin može povećane snage i trajanje dotok krvi do polnih organa kod muškaraca, što produžava vreme seksualnog odnosa, povećava genitalni osjećaj i čini orgazme duže i jače, jer, posebno,  poboljšava dobru prokrvljenost krvi do muških polnih organa, pomaže normalizaciju erakcije.

Минерали у пшеничним клицама

Калцијум је основа кости (са фосфором), активира многе ензиме, је укључен у одржавању јонске равнотеже у организму у бројним процеси нервног, мишићног и кардиоваскуларног система, а такође доприноси брзи згрушавање крви. Треба напоменути да калцијум не може бити добро апсорбује ако нема других елемената у траговима, с обзиром на то да се препоручује да се један од оних производа у којима су важне “сателити” присутна, на пример, од сока од пшенице траве.

Фосфор је на листи најважнијих елемената у организму. Ниједан од једињења из овог елемента (посебно аденозин трифосфата и креатин фосфат) може заменити енергију. Фосфор утиче на рад мишића и мозга, као и на активности органа као што су срце и бубреге.

Gvozdje – елемент који утиче на крв, учествује у формирању хемоглобина, један број ензима хем садрже који су важни катализатори за редокс процесе. Гвожђе је укључен у процес дисања, јача имуни систем. То је – неопходан елемент током трудноће. Пегла садржана у пшеница клијања сок, открио нежељене ефекте (ова ставка неоргански понекад постаје узрок опстипације).

Магнезијум је директно укључен у формирању костију, стимулише нервни ткиво, метаболизам, и угљених хидрата. Он елемент има позитиван утицај на доток крви у срчани мишић, тако да је посебно важно за старије особе.

Натријум помаже побољшању варење, помаже у уклањању токсина и помаже да регулише количину влаге у ћелијама тела. Према стандардима, тело треба да има 8 грама натријума по литру крви. Европљани су приметили претераног ове тачке, јер троше много соли. Натријум Запремина сок вхеатгерм безбедно, чак и за оне који се претплатити на исхрану са смањеним садржајем соли.

Калијум регулише киселине-базе састав крви, је укључен у транспорту нервних импулса, активира активност многих ензима, као и срца, бубрега и коже. Овај елемент је диуретик, што је такође важно за тровање (убрзава избацивање токсина из организма) и едем.

Цинк је део инсулина, која је укључена у метаболизму угљених хидрата. Цинк је неопходан за хематопоезе функција тела, за фотохемијских реакција визуелне органи (очију) за функционисање ендокриних жлезда. Недостатак овог елемента код деце утиче на задржавање раста (понекад до патуљастог раста) и пубертет.

Цинк. У одраслих треба да буду 2 грама цинка је део инсулина који је укључен у метаболизам угљених хидрата. Цинк је неопходан за хематопоезе функција тела, за фотохемијских реакција визуелне органи (очију) за функционисање ендокриних жлезда. Без цинка, многи витамини нису асимилирани. Цинк људи држе у простате и део семене течности.