Vegapčić zamena za meso

“Vegapčić” je proizvod namenjen veganima, vegeterijancima, ljudima u postu prosto svima koli žele zdravo da se hrane ili iz nekog drugog razloga ne mogu ili ne žele da jedu meso. 
Vegapčić u svom sastavu nema dodatke u vidu emulgatora, konzervansa, veštačkih boja ili aroma, dalke  samo žito i prirodni začini, tako da je izuzetno zdrav kao proizvod od proklijalog semena. 
Vrlo je ukusan ( sto nije uvek slučaj sa proizvodima ovog tipa) i vrlo verno prezentuje ukus i doživljaj pravog srpskog tradicionalnog roštilja.
Iako su klice tradicionalno upotrebljavane kao izvor hrane u pojedinim kulturama, ova oblast je tek relativno skoro detaljnije istražena. 
Kako postoji povećana tražnja za prehrambenim proizvodima koji imaju funkcionalna svojstva, isklijala semena se javljaju kao novi trend na tržištu prehrambenih proizvoda. 
Skorašnje studije pokazuju da isklijavanje može pozitivno uticati na poboljšanje nutritivnih svojstava jestivih semena.  

U ovom procesu dolazi do degradacije osnovnih makronutrijenata, kao što su ugljenihidrati, proteini i masne kiseline, što je praćeno povećanjem sadržaja prostih šećera, slobodnih amino kiselina i organskih kiselina. 

Uzimajući sve u obzir, isklijavanje se može smatrati za  metod “zelenog inžinjerstva” radi akumulacije prirodnih bio aktivnih komponenti, a ovo isklijalo jestivo seme klice bogate aktivnim komponentama se može konzumirati kao funkcionalna hrana radi sprečavanja hroničnih oboljenja.

Originalni sastav semena se esencijalno menja tokom klijanja. Menja se kvalitet proteinskih frakcija i sadržaj amino kiselina tokom isklijavanja. Kao posledica ovih promena, biološka vrednost proteina u isklijalim semenima se povećava, a povećana svarljivost je utvrđena u eksperimentima. 

Isklijala semena se mogu smatrati za mini bio-fabrike koje ne samo da produktuju vitamine i antioksidante, već takođe čine i nutritijente kao što su protein lakše dostupan

Vegapčić Ćevap
   
 
 Proizvod upakovan u pojedinačno pakovanje od  -10 komada 200g   – 20 komada 400g , transportno pakovanje 2kg koje postoji i u Horeca varijanti
Vegapčić Burger
   
 
 Proizvod upakovan u pojedinačno pakovanje od  -2 komada 200g    transportno pakovanje 2kg koje postoji i u Horeca varijanti.
Vegapčić Ćufte 
   
 
 Proizvod upakovan u pojedinačno pakovanje od  -9 komada 200g    transportno pakovanje 2kg koje postoji i u Horeca varijanti    
 
Vegapčić Nadev 
   
 
Proizvod upakovan u pojedinačno pakovanje od  -1 komada 500g   transportno pakovanje 5kg koje je ujedno i Horeca pakovanje