O Nama

O Nama

Veganski ćevap ” Vegapčić” je tradicionalni Srpski proizvod “Ćevap” napravljen u veganskoj varijanti bez mesa i komponenti animalnog porekla upravo da simulira tradicionalni ukus Srpskog ćevapa ljudima koji ne konzumiraju meso.Naš proizvod je zanimljiv iz razloga sto se proizvodi od proklijalog semena celog zrna i pored visokih zdravstvenih prednosti i nisko kalorijskom vrednošću takođe ima prepoznatljiv ukus Srpskog tradicionalnog ćevapa.Posebna prednost se ogleda u tome da je jedan od retkih proizvoda na svetskom tržištu napravljen od proklijalih žitarica, a koliko mi znamo i jedini ovog tipa u svetu.

Naša firma je počela da se bavi klijanjem žitarica iz potpuno drugog razloga, pravili smo organsku hranu za životinje baziranu na proklijalom semenu da bih kvalitetnije iskoristili seme i uspeli da dobijemo što bolju hranu za životinje. Tako da smo u nizu eksperimenata pored hrane za životinje napravili hranu i za nas. I tako je nastao “Vegapčić” koji je sad upakovan i pušten na tržište Srbije. Prodaja se vrši po marketima Organske Hrane, Zdrave Hrane prihvaćen je u restoranima specijalizovanim za vegeterijansku hranu i sto je posebno zanimljivo uzeli su ga u distribuciju restorani i fast fudovi specijalizovani za tradicionalni srpski roštilj kao posnu varijantu. Restoranima i fast fudovima smo pripremili burger koji oni prodaju. Burgeri su od iste mase kao i ćevapi samo je stvar forme, njihova prodaja kao upakovan gotov proizvod još nije počela.
Sirovine za proizvodnju Vegapčića nabavljamo lokalno od domaćih malih proizvođača što treba da garantuje izostanak GMO semena prvo što Srbija kao zemlja zabranjuje takav vid proizvodnje.
Kompanija Živi 100 doo  je u Kraljevcima gde se nalazi klijarnik i proizvodi proklijalo seme za Vegapčiće ali i za druge proizvode koje radimo ( prah od trave i hladno cedjeni sok od trave Ječma i Pšenice)