Ukusni posni prebranac – Recept koji lako se sprema

Posni prebranac je jedno od onih jela koje uvek vraća mirise i ukuse domaće kuhinje.

Ova veganska verzija koristi gotov pasulj i Vegapčić kobasice, što znatno skraćuje vreme pripreme, a zadržava pun, bogat ukus. Idealan je za posne dane, ali i kao zasitno glavno jelo tokom cele godine.

Posni prebranac

Ukusni posni prebranac

Darinka Aleksic
Poslužite ga uz svež hleb, kiseli kupus ili salatu od crnog luka.
Vreme Pripreme 10 minutes
Vreme Spremanja 30 minutes
Obrok Glavno jelo
Kuhinja Balkanska/posna
Porcije 4
Kalorije 380 kcal

Posuđe

  • Dublji tiganj (ili šerpa)
  • Varjača ili kašika za mešanje
  • Vatrostalna posuda (ili keramička tepsija) možete koristiti i bilo koji pleh otporan na pečenje u rerni.

Sastojci
  

  • 800 gr Konzerve pasulja ili 500 g prethodno kuvanog pasulja
  • 3 glavice Crni luk
  • 1 kašičica Aleva paprika
  • 2 lista Lovor
  • 1 čen Beli luk
  • 2 kom Veganska Vegapčić kobasica
  • 2 kašike Ulje
  • 1 kašičica Sveže seckani peršun za dekoraciju

Instrukcije
 

  • Priprema luka: U dubljem tiganju zagrejte ulje. Dodajte crni luk iseckan na rebarca i dinstajte na srednjoj vatri oko 10 minuta, dok ne postane staklast i sladak
    Dinstanje luka isečenog na rebarca
  • Dodavanje pasulja i začina: U tiganj dodajte pasulj (propran ako je iz konzerve), alevu papriku, lovorov list, beli luk, so i biber. Sve lagano promešajte i kratko zagrejte da se ukusi sjedine
    Dinstanje pasulja sa začinima
  • Dodavanje kobasica: Vegapčić kobasice isecite na kolutove i rasporedite ih po smesi. Njihova aroma će se tokom pečenja lepo spojiti s pasuljem
    Vegapčić kobasice sjedinjene sa pasuljom
  • Pečenje: Smesu prebacite u vatrostalnu posudu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C (356°F) oko 20–30 minuta, dok ne dobije lepu zapečenu koricu
    Prebranac se peče u rerni
  • Pre služenja,pospite prebranac sveže seckanim peršunom
    Pre služenja,pospite prebranac sveže seckanim peršunom

Beleške

  • Ako koristite pasulj iz konzerve, dobro ga isperite da izbegnete ukus konzerve
  • Ako volite intenzivniji dimljeni ukus, možete prethodno ispeći Vegapčić kobasice u rerni i dodati ih u prebranac pred kraj pečenja
  • Prebranac je još ukusniji sutradan kada se ukusi prožmu - odličan za pripremu unapred
Keyword pasulj, posna jela, prebranac

 

Probajte ovu vegansku verziju za posni prebranac i javite nam kako vam se dopala!

Ako volite ovakve praktične obroke, pogledajte i naše druge veganske recepte za još inspiracije.

Podelite ovaj sadržaj

Facebook
Twitter
Pinterest

Ostavite Komentar

Ocenite Recept




Takođe pogledajte i